Saint-Gobain RK en VK ontvangen de Lean & Green Star

Lean_and_Green_star_logo

Raab Karcher en Van Keulen ontvangt deze van het programma Duurzame Logistiek van Connekt. Deze onderscheiding is bestemd voor bedrijven die aan kunnen tonen dat zij minimaal 20% besparing hebben gehaald.

Raab Karcher

Raab Karcher heeft zich tot doel gesteld om in 2015 een CO2-reductie te bewerkstelligen van minimaal 40 procent op uitgaand- en intern transport, 90 procent op elektriciteit en 23 procent op gas in de magazijnen en bouwshops van de 42 vestigingen van Raab Karcher. Om deze doelstellingen te bereiken hebben we diverse maatregelen op het gebied van duurzaamheid gedefinieerd.
Zo worden de interne kilometers gereduceerd met 45 procent door onder andere het assortiment te optimaliseren, zonder dat dit ten koste gaat van de lokale beschikbaarheid. Tegelijkertijd wordt het brandstofverbruik met 12 procent verminderd door de voertuigen te begrenzen, de bandenspanning te controleren en door scholing van de chauffeurs in ‘het nieuwe rijden’.
Daarnaast gaat Raab Karcher gebruikmaken van groene stroom. Dit geldt zowel voor de magazijnen en bouwshops als voor de elektrische heftrucks. Met deze en een aantal andere maatregelen wil Raab Karcher een belangrijke stap maken op het gebied van duurzaamheid. Volgens het bedrijf past het programma Duurzame Logistiek perfect bij de ambitie van Raab Karcher op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Van Keulen

Van Keulen heeft onlangs de Lean and Green doelstelling bereikt: 20% CO2 reductie. En niet binnen de gestelde termijn van 5 jaar, maar binnen 1,5 jaar! Daarmee mag Van Keulen vanaf dit moment het predicaat Lean and Green Star voeren. Tijdens een groot event bij Moonen Packaging in Weert zal op 4 juni de Star officieel worden uitgereikt.

In 2013 ontving Van Keulen de Lean and Green Award. Met deze onderscheiding committeerde Van Keulen zich aan duurzame doelstellingen om met name CO2-uitstoot te reduceren en werd het één van de koplopers in het Lean and Green programma. Van Keulen heeft zich destijds tot doel gesteld om in 2016 een CO2-reductie te bewerkstelligen van minimaal 20% op uitgaand én intern transport. Hiervoor heeft Van Keulen in een plan van aanpak legio besparingsmaatregelen gedefinieerd, waaronder;

  • Het brandstofverbruik zal afnemen door begrenzing van de voertuigen, controle van de bandenspanning en door nascholing van de chauffeurs over ‘Het Nieuwe Rijden’;
  • Alle vrachtwagens bij Van Keulen rijden op de schone brandstof Shell GTL;
  • Van Keulen maakt gebruik van groene stroom uit windenergie. Dit geldt voor zowel de elektra in de magazijnen en bouwshops als voor de elektrische heftrucks.

Omdat Van Keulen deze ambities binnen de gestelde termijn van 5 jaar heeft waargemaakt, ontvangt het hiervoor de Lean and Green Star. We zijn hartstikke trots en kijken uit naar 4 juni.